FINLANDSINSTITUTETS E-BÖCKER
Logga in på e-bokstjänsten HÄR

E-BÖCKER – SÅ LÅNAR DU

E-BÖCKER PÅ FINLANDSINSTITUTETS BIBLIOTEK
Du behöver ett lånekort på Finlandsinstitutet för att låna institutets e-böcker. Institutets e-bokstjänst består främst av skön- och facklitteratur på finska samt en mindre del finlandssvensk litteratur på svenska.

ENKLASTE SÄTTET ATT LÅNA EN E-BOK – LÄS ONLINE
Allra enklast är det att låna en bok genom att välja alternativet ”Läs online”. Du behöver varken ladda ner ett läsprogram eller skaffa ett användarkonto hos Adobe.

SKAFFA ETT ANVÄNDARKONTO HOS ADOBE
Vill du ladda ner e-böckerna till dator? Då behöver du skaffa ett användarkonto hos Adobe, eftersom Adobe tillhandahåller ett DRM-kopieringsskydd på e-böckerna. Skaffa användarkontot HÄR

LADDA NER ETT LÄSPROGRAM
När du har skaffat ett användarkonto hos Adobe, så behöver du ha ett läsprogram för e-böckerna du ska ladda ner till datorn, läsplattan eller mobil. Ditt Adobe-ID använder du för att auktorisera ditt läsprogram första gången du använder det. Mer info om olika läsprogram samt om auktoriseringen finns HÄR

BIBLIOTEKETS E-BOKSBESTÅND
Institutets e-böcker hittar du här HÄR
Välj språk: ”På svenska” eller ”Suomeksi” Klicka på ”Logga in”. Första gången du
loggar in behöver du registrera dig. Logga in sedan på e-bokstjänsten med hjälp av ditt lånekortsnummer.

ATT LÅNA EN BOK OCH FLYTTA ÖVER DEN TILL ETT LÄSPROGRAM
Välj en bok och en lånetid, som är antingen 14 dgr eller 1 dag och välj ”Ladda ner”. Flytta sedan över boken till det läsprogrammet du valt tidigare. Om du har en iPad, så har du kanske Bluefire Reader som ditt läsprogram. Om bokomslaget har en grå färg, betyder det att boken redan är utlånad (du har dock möjlighet att reservera en bok som redan är utlånad).

ÅTERLÄMNING OCH LÅNETID
E-böckerna lämnas tillbaka automatiskt efter lånetidens slut, men du kan lämna tillbaka boken innan lånetiden går ut.

Så lånar du som pdf