8 apr

Hur smakar framtiden – Ett seminarium om matsvinn och framtidens mat

Tid: Måndag 8 april 2019, kl. 13-16.30, med efterföljande nätverksmingel
Plats: Finlandsinstitutet, Sibeliussalen, Snickarbacken 4, Stockholm
Anmälan: Seminariet är avgiftsfritt, förhandsanmäl dig här senast den 5 april
Arrangörer: Global Utmaning och Finlandsinstitutet

Program

13.00 Välkomna

Direktör Finlandsinstitutet
Moderator Tove Ahlström, VD Global Utmaning

13:05 Inledning

Johanna Mäkelä, professor, Helsingfors universitet

13:20 Hur ser framtidens ”vardagsmat” ut? Är det nya produkter eller nya vanor som gäller?

I panelen bl.a.:

Johanna Mäkelä, professor, Helsingfors universitet
Fredrik Gröndahl, projektledare, Sea farm KTH
Ossi Paloneva, pionjär inom ekologisk matlagning i Finland

14.00 Framtidsfika

14.20 Hur kan vi minska matsvinnet och stimulera en hållbar matproduktion?

Etablerade aktörer och innovativa entreprenörer i diskussion, bl.a.:

Charlotta Szczepanowski, hållbarhetschef COOP Sverige
Mariana Edge, hållbarhetsansvarig Fazer Sverige
Tuulia Bucciarelli, försäljningsschef,  
Ruohonjuuri – finsk butikskedja specialiserad  på ekologiska produkter
Sofia Rindmar, projektkoordinator vid Finlands första matsvinnsaffär WeFood
Representant, maträddar-appen Karma (TBC)

15.15 Törs politiken peta i vår mat? Vilken politik behövs för att vi ska odla, producera och äta hållbart?

I panelen bl.a.:

Aino-Maija Luukkonen, Björneborgs stadsdirektör
Helena Nordlund, projektledare MatLust och kostchef, Södertälje kommun

16:00 Publikfrågor

Kvällens eko-kock, Ossi Paloneva, presenterar framtidens smaker

16.15 Nätverkande och provsmakning med Ossi Paloneva

17.30 Kvällen avrundas

 

Seminariet arrangeras med stöd av Fazer och Ruohonjuuri – Happy food store.