, 8 mar

After work ”Kvinnorna som tog över Stockholms kulturliv”

Tid: Fredag 8 mars, kl. 16-17, DJ & bar 17-19
Plats: Finlandsinstitutet, Sibeliussalen, Snickarbacken 4, Stockholm
Anmälan: Seminariet är gratis men vi ser gärna att du förhandsanmäler dig här senast den 7 mars förhandsanmälan.

Fira internationella kvinnodagen hos oss med Susanna Pettersson, överintendent på Nationalmuseum och Annika Sucksdorff, filmchef på SF studios, i ett samtal om värderingar, ledarskap, kulturpolitik och kulturliv i Sverige och Finland!

Nyligen har flera kulturinstitutioner i Stockholm fått ledare från Finland. Förra året tillträdde bl.a. Susanna Pettersson och Annika Sucksdorff som chefer för två anrika institutioner i Sverige. Hur upplever dessa chefer kulturlivet i Sverige och Finland, vilka likheter och skillnader finns det? Vilken roll kan och bör kulturinstitutioner spela när antidemokratiska krafter och populister vinner mark i vårt samhälle? Är det skillnad på att vara chef i Sverige jämfört med Finland?

Efter samtalet kan ni fortsätta diskussioner till skön musik i baren med DJ Yung Linn!

Välkommen!

Susanna Pettersson är sedan 2018 överintendent för Nationalmuseum. Pettersson som är konsthistoriker har varit chef för konstmuseet Ateneum i Helsingfors, lett Finlandsinstitutet i London samt varit chef för Alvar Aaltomuseet i Helsingfors.

Annika Sucksdorff tillträdde som Head of Film Production i Sverige hos SF Studios under 2018. Hon har tidigare varit VD för Helsinki Filmi i Finland, och hon har under sin karriär producerat kritikerrosade filmer som ”The Mine” (2016), ”Lejonhjärtat” (2013) och ”Tom of Finland” (2017).

DJ Yung Linn är den Stockholmsbaserade finländskan Linn Henrichson som blandar disco-influerad house med downtempo electropop.