26 Nov

&BROS: One-Off

Utställningstid: 27 november – 22 december 2015
Vernissage: 26 november 2015 kl. 18
Plats: Finlandsinstitutet, Snickarbacken 4, Stockholm

Finlandsinstitutets designsatsning fortsätter med utställningen One-Off av designstudion &Bros, som består av fyra unga Helsingforsdesigners. Utställningen är ingen vanlig designutställning utan &Bros ställer ut unika verk. Utställningen består av skulpturlika installationer inspirerade av pop-konst som utforskar aktuella diskussionsämnen. Utställningens blickfång heter ”Steakment” och är en enorm uppblåsbar köttbit. Vinterträdgården utsmyckas med en installation av Compleated-lampor.

Temat och målet med One-Off -utställningen är att kommentera den moderna värld vi lever i. Istället för att predika eller peta med fingret vill den göra synligt diverse observationer som vi gjort på dagens samhälle och kultur. Likaså vill namnet One-Off uppmärksamma livets enastående karaktär. Livet är här och nu – det ska och bör firas men på ett sätt som möjliggör att också andra får njuta av det. Utställningen får stöd av Alfred Kordelins stiftelse och Art Promotion Centre Finland.

&Bros-kollektivet har gjort samarbete med Flow Festival, Ivana Helsinki, Harri Koskinen och Design Forum Finland för att nämna några, och varit involverad i flera utställningar och publikationer både i Finland och utomlands. ”Compleated”-lampan, som är designat och producerad av &Bros valdes till årets Lampa i Muoto2014-galan i Finland.


Mer information & pressbilder:
Hilla Tuominen, kulturproducent, Finlandsinstitutet
+46 736171203, hilla.tuominen@finlandsinstitutet.se