21 apr

Finntastic Festival 2018 – en del av Kulturnatt Stockholm

Tid: Lördag 21 april 2018 kl. 18–24, Finntastic Junior kl. 13-16
Plats: Finlandsinstitutet, Snickarbacken 4, Stockholm
Info: 08 545 212 00
På Facebook

FRI ENTRE!

Finntastic Festival är tillbaka! Årets Finntastic bjuder på fest, bra stämning, nya synvinklar och mycket allt! Under kvällen får du dansa till energisk rock och nordsamisk rap, lyssna på normkritisk spoken word samt stanna upp vid samhällskritisk affischkonst.

Kvällen inleds med vernissage till utställningen av Suohpanterror, ett anonymt samiskt konstnärskollektiv som utmanar maktstrukturer med sin affischkonst. I samband med vernissagen ordnas en livlig paneldiskussion om kulturaktivism.

I caféet Bakfickan uppträder Jami Faltin, en ung estradpoet som i sina dikter kommenterar starkt minoriteternas ställning i Sverige. Uppe i Sibeliussalen uppträder den samiska poeten, queeraktivisten och urfolksfeministen Timimie Märak.

Kvällens musikprogram öppnas av bandet Felin, ett nytt artistprojekt av sångaren och låtskrivaren Elin Blom. Gruppen spelar dansgolvsvänlig rock med gott om attityd! Festivalens huvudartist är rapparen Áilu Valle, som uppför sina energiska och ställningstagande låtar på nordsamiska. Kvällen avslutas med dansmaraton ledd av dj:n Katri Koivula!

Baren har öppet hela kvällen.

Preliminärt program:
18.00 Vernissage: Suohpanterror / Galleriet
18:15 Diskussion: Kulturaktivism – Vem får/kan vara med? / Topeliussalen
19:15 Spoken word: Jami Faltin / Bakfickan
20:00 Spoken word: Timimie Märak / Sibeliussalen
20:30 Spoken word: Jami Faltin / Bakfickan
21.00 Felin / Sibeliussalen
21.30 Siiri Nilsson / Bakfikan
22:00 Ailu Valle / Sibeliussalen
23.00 DJ Katri Koivula / Sibeliussalen
24.00 Festivalen stänger (Baren stänger kl. 23.30)

 

I år lanserar vi också Finntastic Junior med en massa spännande program för barn! Programmet omfattar bl.a. musik, teater och konstworkshops!

Finntastic Festival 2018 ordnas även i Luleå.


Finntastic Festival arrangeras i samarbete med Finlandsinstitutet Stockholm, Sverigefinska Ungdomsförbundet, Ruotsinsuomalaisten Keskusliitto – Sverigefinska Riksförbundet, FRIS, Finlandssvenskarnas riksförbund i Sverige och UusiTeatteri.

Kulturnatt Stockholm