27 apr

Finntastic Festival 2019

Finntastic Festival 2019
Finlandsinstitutet, Snickarbacken 4
Lördag 27/4 kl. 18–24
Finntastic är tillbaka!
 
Stockholm Kulturnatts självklara inneställe hittas hos Finlandsinstitutet, där vi i år återigen har äran att presentera ett mångsidigt program bestående av flera olika konst- och uttrycksformer.
 
De olika framträdandena kretsar alla i år kring temat språk. För det talade ordet står stand up-komikern och uttolkaren av samhälleliga oförrätter Ali Jahingiri, medan Kalevauva gör ett modernt finskt epos i musikformat. Dessutom får vi njuta av finlandssvenska Mariah Hortanz Jazz Quartet, och festa loss till tonerna av den lyriska popduon Illuusio och den moderna rap-artisten Draama-Helmi. Festivalprogrammet fullbordas med vernissagen för Anni Leppäläs och Eeva Peuras gemensamma utställning ”Ancient Forest and Moon Bath”.
 
Dessutom fortsätter vi med förra årets succé, Finntastic Junior, kl. 13-16! I år bjuds det bland annat på disko och en digital nyhet.
 
Hela programmet kommer att publiceras senare på webben och sociala medier, där vi såklart också erbjuder smakprover på programmet redan tidigare – så håll ögonen öppna!
 
Fri entré, såklart!
Mera information om program och artister:
https://www.facebook.com/finntasticfestival/?epa=SEARCH_BOX