13 okt

Författarträff med Kjell Westö

Tid: Tisdagen den 13 oktober kl. 18:30
Plats: Finlandsinstitutet, Snickarbacken 4, Stockholm
Biljetter: Studenter och Finlandshusbibliotekets vänner 100 kr, övriga 150 kr. Biljettsläpp i höst.
Info: 08-545 212 00 

En av Finlands populäraste författare, Kjell Westö, kommer till Finlandsinstitutet för att berätta om sin senaste roman Tritonus (Albert Bonniers Förlag, 2020). Intervjun går på svenska.

Westös nya roman handlar om den världskända finländska dirigenten Thomas Brander som bygger en påkostad villa ute i skärgården. Motgångar både i yrkes- och kärleksliv har skadat Branders självbild, vilket gör att han inte ens lyckas finna ro i den nya lyxvillan. Även en nyfiken och pratsam granne hotar hans sinnesfrid. Till slut, överraskande nog, finner Brander och grannen ändå en gemensam ton. Tritonus är en varm berättelse om vänskap, ensamhet, framgång och musik.

Kjell Westö (f. 1961) är främst känd för sina historiska romaner och episka Helsingfors-skildringar. Westö beviljades Finlandia-priset år 2006 för sin roman Där vi en gång gått och Nordiska rådets litteraturpris år 2014 för sin roman Hägring 38.

Läs mer om Kjell Westös roman Tritonus på Albert Bonniers Förlags hemsida: https://www.albertbonniersforlag.se/bocker/267443/tritonus/

Kuva: Thorn Ullberg