30 Nov

GALAKVÄLL – ÅRETS SVERIGEFINNAR 2018 UTSES

Tid: Fredagen den 30/11 2018 kl. 18.00-21.30
Plats: Finlandsinstitutet, Snickarbacken 4, Stockholm
Info: 08-545 212 00
Fri entré

Årets Sverigefinnar koras i direktsändning i SR P4 och på Sisuradio samt på webben svt.se/uutiset. Programmet sänds även analogt senare på SVT. En tvåspråkig kväll med musik och underhållning. Galaprogramledarna är Sisuradios Virpi Inkeri och musikern Mika Olavi Tahvanainen.

Från och med tisdagen den 25 september går det att nominera i kategorierna Sverigefinne, Ung Sverigefinne och Vardagshjälte. https://sverigesradio.se/aretssverigefinnar

Sedan 2011 har årets Sverigefinne, Unga Sverigefinne och Vardagshjälte – utmärkelser delats ut till personer som gjort betydelsefulla insatser för sverigefinskhet. De har lyft fram sverigefinska frågor som berört många, spridit glädje och kraft.

Årets Sverigefinne och Unga Sverigefinne utses av en jury som består av Anne Sseruwagi, kanalchef/ Sveriges Radio Sisuradio, Sofia Taavitsainen, Nyhetschef och Biträdande programchef Minoriteter/ SVT, Tapani Kekki, chefredaktör/ tidningen Ruotsin Suomalainen samt Anders Eriksson direktör för Finlandsinstitutet.

Årets Vardagshjälte är publikens pris och röstas fram på Sisuradios Årets Sverigefinnar – hemsida.

Arrangörer: SR/Sisuradio, SVT/Finska redaktionen, tidningen Ruotsin Suomalainen och Finlandsinstitutet.