8 okt - 11 okt

Hundar bär inte byxor (Koirat eivät käytä housuja, 2019)

Tid: Torsdag 8 oktober  2020 kl. 18.30, lördag 10 oktober och söndag 11 oktober kl. 14.00
Plats: Zita Folkets Bio, Birger Jarlsgatan 37, Stockholm
Biljetter: 100 kr, boka på Zitas hemsida eller ring 08-23 20 20 (bokade biljetter ska hämtas ut senast dagen innan föreställningen).
Se hela turnéschemat här.

Drama, 106 min.
Regi: J-P Valkeapää
Manus: J-P Valkeapää, Juhana Lumme
I rollerna: Pekka Strang, Krista Kosonen, Ilona Huhta, Jani Volanen, Oona Airola
Åldersgräns: 15 år
Trailer

Hundar bär inte byxor är en hård och smärtsam kärlekshistoria om Juhas (Pekka Strang) och Monas (Krista Kosonen) möte i BDSM-världen. Den visuellt slående filmen innehåller stora känslor och överraskande, svart humor.

Juha är en ensamstående pappa som lever sitt liv som i en dröm, som en fånge i det förflutna. Allt förändras när han möter den märkvärdiga dominan Mona. Ett beroendeförhållande skapas mellan dem då Juha, i Monas våldsamma grepp, hittar en plats där han kan hantera sina förträngda känslor. Fastän det gör ont så vill Juha ta det längre och längre. Kommer denna farliga väg att leda till förstörelse eller förtrollning?

Hundar bär inte byxor har väckt stort intresse på internationella filmfestivaler, och är enligt Helsingin Sanomat en av de bästa finska filmerna de senaste åren. Filmens starka visualisering av BDSM-världen kan väcka obehag hos åskådarna. Samtidigt hanteras tunga teman med värme och empati. Under en djärv yta finns en berättelse om längtan efter att komma i kontakt med sina känslor och människorna omkring sig.

Se en intressant intervju med filmens huvudrollsinnehavare, Pekka Strang, här under!