1 okt - 31 okt

KINEMA – nycirkus av Maksim Komaro

Som en del i firandet av Finland 100 år samproducerar vi produktionen KINEMA tillsammans med det finska nycirkuskompaniet Circo Aereo. Med sin öppna och barriärbrytande inställning till olika former av scenkonst har det finska cirkuskompaniet mött publik runt om i världen. Under oktober 2017 turnerar produktionen i Sverige i samarbete med Riksteatern.

Finland har en stark cirkustradition och Circo Aereo räknas som en av den finländska kulturexportens flaggskepp. Med häpnadsväckande skicklighet, subtil humor, styrka, mod, känslighet och överraskningsförmåga har de fångat sin publik. I KINEMA undersöker kompaniet teman som manuellt och mekaniskt arbete, fysisk kommunikation och fysiska förhållanden mellan människor och föremål. KINEMA är latin för rörelse och är dessutom ursprunget för ordet biograf. Föreställningen bygger på en grafisk scenografi med videoprojektioner från den finska videokonstnären Kalle Nio. Bakom regin står Maksim Komaro som också är Circo Aereos konstnärliga ledare.

Under oktober 2017 turnerar produktionen i Sverige i samarbete med Riksteatern. Föreställningarna visas i Stockholm, Handen, Vallentuna, Umeå, Älvsbyn, Sundsvall, Härnösand, Falköping, Vara, Skövde, Trollhättan, Örebro och Hallstahammar. Biljetterna säljs via de lokala Riksteaterföreningarna. Upplysningar om speldatum och biljettköp, www.riksteatern.se

Biljetter

KINEMA görs med stöd av Nordisk Kulturfond, Kulturfonden för Sverige och Finland, Storaenso och Viking Line och är en del av Finland 100 år.

Idé och regi: Maksim Komaro
Ljusdesign: Juho Rahijärvi
Ljuddesign: Tuomas Norvio
Videodesign: Kalle Nio
Scenografi: Kalle Nio, Maksim Komaro & Katrine Høyberg

Medverkande artister:
Lisa Angberg
Onni Toivonen
Vellu Saarela
Karina Saarela
Karoline Aamås

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilder