6 Dec

KONSERT PÅ FINLANDS SJÄLVSTÄNDIGHETSDAG

Tid: Torsdag 6/12 2018 kl.18.00
Plats: Finlandsinstitutet, Snickarbacken 4, Stockholm
Info: 08-545 212 00
Biljetter: 120 kr, (inkl. serviceavgift), kan köpas på nätet eller bokas på 08-545 212 00, förköp i biblioteket.

Finlands självständighetsdag firas traditionsenligt med en stämningsfull konsert där man spelar finska konstmusikens pärlor av kompositörer som Sibelius, Kuula och Madetoja. Kvällens musiker är: Armaan Madar, piano, Johanna Ovaska, violin och Lila Arha, altviolin.

Presentation av musikerna:

Armaan Madar (f. 1995) har studerat musik på Helsinki Conservatory of Music och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, där han för tillfället läser sina magisterstudier. Som pianist är han särskilt fokuserad på samarbetet med sångare: sedan 2011 har han jobbat ihop med den finska sopranon Maria Turunen, och tillsammans har de uppträtt mycket runtom i Finland, Sverige och Estland.

Johanna Ovaska (f.1993) började spela fiol som fyraåring. Hon har studerat musik på Sibelius gymnasiet och därefter läst musikpedagogik i Lahtis. För tillfället studerar hon sitt sista magisterår på Kungliga Musikhögskolan. Johanna är en aktiv orkestermusiker och har spelat i bland annat Deutsch-Scandinavische Jugend Philharmonie-orkestern i flera år samt varit konsertmästare i Kungliga Musikhögskolans orkester.

Lila Arha (f.1993) är altfiolinist ursprungligen från Tammerfors där hon började spela fiol som femåring. År 2008 bytte hon sitt instrument till altfiol. Lila har studerat musikpedagogik i Lahtis yrkeshögskola och går nu masterstudier på Kungliga musikhöskolan i sitt andra år. Lila är en aktiv musiker både i Sverige och Finland och har spelat i olika orkester, som Tammerfors filharmoniska orkester, Sinfonia Lahti, Helsingborgs symfoniorkester och Nya Kammarorkestern i Uppsala. Därtill frilansar hon samt undervisar i både fiol och altfiol.