6 Dec

KONSERT PÅ FINLANDS SJÄLVSTÄNDIGHETSDAG

Tid: Torsdag 6/12 2018 kl.18.00
Plats: Finlandsinstitutet, Snickarbacken 4, Stockholm
Info: 08-545 212 00
Biljetter: 120 kr, (inkl. serviceavgift), kan köpas på nätet eller bokas på 08-545 212 00, förköp i biblioteket.

Finlands självständighetsdag firas med en traditionsenlig konsert med unga, talangfulla musiker från Kungliga Musikhögskolan! De unga musikerna bjuder på en riktigt festlig stämning med finska konstmusikens pärlor av kompositörer som Sibelius, Kuula och Englund. I konsertbiljetten ingår även ett glas mousserande vin.

Presentation av musikerna:

Armaan Madar (f. 1995) har studerat musik på Helsinki Conservatory of Music och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, där han för tillfället läser sina magisterstudier. Som pianist är han särskilt fokuserad på samarbetet med sångare: sedan 2011 har han jobbat ihop med den finska sopranon Maria Turunen, och tillsammans har de uppträtt mycket runtom i Finland, Sverige och Estland.

Johanna Ovaska (f.1993) började spela fiol som fyraåring. Hon har studerat musik på Sibelius gymnasiet och därefter läst musikpedagogik i Lahtis. För tillfället studerar hon sitt sista magisterår på Kungliga Musikhögskolan. Johanna är en aktiv orkestermusiker och har spelat i bland annat Deutsch-Scandinavische Jugend Philharmonie-orkestern i flera år samt varit konsertmästare i Kungliga Musikhögskolans orkester.

Lila Arha (f.1993) är altfiolinist ursprungligen från Tammerfors där hon började spela fiol som femåring. År 2008 bytte hon sitt instrument till altfiol. Lila har studerat musikpedagogik i Lahtis yrkeshögskola och går nu masterstudier på Kungliga musikhöskolan i sitt andra år. Lila är en aktiv musiker både i Sverige och Finland och har spelat i olika orkester, som Tammerfors filharmoniska orkester, Sinfonia Lahti, Helsingborgs symfoniorkester och Nya Kammarorkestern i Uppsala. Därtill frilansar hon samt undervisar i både fiol och altfiol.