26 sep

Lördagsworkshop: En gemensam zine-tidning

Tid: Lördagen den 26 september kl. 11:30-14.30
Plats: Finlandsinstitutet, Snickarbacken 4, Stockholm
Biljetter: Evenemanget är gratis, anmälan här eller till hanna.tapio@finlandsinstitutet.se senast måndagen den 21/9 . Max. 12 deltagare.

I workshoppen skapar vi tillsammans en zine-tidning med temat ”Intimitet/ avstånd under 2020”. En zine-tidning är en personlig och konstnärlig underground-publikation. Syftet med zine är att sprida tankar och konst med låg tröskel.

Varje deltagare får göra sin egen A4-sida (eller flera sidor) som sedan blir en del av vår gemensamma zine. Metoden är fri, men det kommer exempelvis finnas material och verktyg för att göra ett kollage. Alla deltagare får den skannade zine-tidningen skickad till sin e-postadress som en pdf-fil efter workshoppen.

Vi börjar lördagsworkshoppen med inledning av fotografen Emma Sarpaniemi. Emma kommer att berätta om sitt eget skapande av zine-tidningar antingen live (på plats på institutet) eller online. Innan och under workshoppen finns det möjlighet att inspireras av Emma Sarpaniemis fotoutställning ”When the Sun goes down We see Lemons” i Finlandsinstitutets galleri.

Workshoppen är trespråkig (svenska, finska, engelska) enligt behov. Emma Sarpaniemis inledning görs på engelska.

Workshoppen passar alla som är intresserade av att skapa kollage och zine, dock bör yngre deltagare ha en vuxen med sig. Du behöver inga förkunskaper för att delta – det centrala är att göra något roligt och inspirerande tillsammans!

Varmt välkommen till workshoppen!

Om coronaviruset Covid-19:

Vi genomför workshoppen i enlighet med rådande restriktioner och riktlinjer för att undvika smittspridning. För att du ska känna dig trygg begränsar vi antalet deltagare till 12 personer. Vi kommer att hålla ett respektfullt avstånd till varandra. Handsprit har placerats ut på utvalda platser och det finns möjlighet att tvätta händerna.