19 mar - 22 mar

Människans lott (Ihmisen osa, 2018)

Tid: Torsdag 19 mars  kl. 18.30, lördag 21 mars och söndag 22 mars kl. 14.00
Plats: Zita Folkets Bio, Birger Jarlsgatan 37, Stockholm
Biljetter: 90 kr, boka på Zitas hemsida eller ring 08-23 20 20 (bokade biljetter ska hämtas ut senast dagen innan föreställningen)

Genre: drama, komedi Regi: Juha Lehtola Manus: Kari Hotakainen, Juha Lehtola
I rollerna: Hannu-Pekka Björkman, Leena Uotila, Leena Uotila, Ria Kataja, Armi Toivanen, Della McLoud, Kari Hietalahti, Nicole Stiles Längd: 108 min
Språk: finska med svensk textning.

Människans lott är en varm dramakomedi om en familj som glidit isär men som plötsligt kommer varann nära igen. Filmens huvudperson är den bankrutta skälmaren Pekka Malmikunnas (Hannu-Pekka Björkman), som lurar sina föräldrar (Leena Uotila, Asko Sarkola) och sina vuxna systrar (Ria Kataja, Armi Toivanen) att tro att han fortfarande är en framgångsrik VD. Verkligheten ser dock helt annan ut, men för Pekka är det närmast omöjligt att erkänna sin situation för sina nära och för sig själv. Filmen baserar sig på Kari Hotakainens succéroman.

 

Ett meddelande från Zita (14 mars 2020):

Zita är öppet som vanligt och genomför planerad verksamhet som planerat. Vi följer utvecklingen och är medvetna om att åtgärder kan vidtas om regeringen fattar skärpta beslut.
Du bör givetvis stanna hemma om du känner dig sjuk eller har någon sjukdomssymptom. Vi arbetar intensivt för att hålla rent och desinficera våra ytor för en trygg miljö för både våra besökare och vår personal. Vi fortsätter att vara en trygg plats där du kan fly undan stress och oro för en stund framför en fin film.

För mer information, se www.zita.se eller www.facebook.com/zitafolketsbio/