6 dec

Mingel & konsert på Finlands självständighetsdag

Tid: tisdagen den 6/12 2016 kl. 18
Plats: Finlandsinstitutet, Snickarbacken 4, Stockholm
Biljetter: 100 kr, inkl. mousserande vin, kan köpas online på nätet eller bokas på 08-545 212 00, förköp i biblioteket, kontantbetalning

Dörrarna öppnas kl. 18.00. Mingel och möjlighet att följa mottagningen på presidentens slott i Helsingfors live i Topeliussalen kl. 18–19. Konserten i Sibeliussalen kl. 19–20.
Fritt inträde till live streamingen av mottagningen i presidentens slott, t o m kl. 21.00.

Finlands självständighetsdag firas med ett glas mousserande vin, mingel och möjlighet att följa mottagningen på presidentens slott i Helsingfors, och med en efterföljande konsert med folkmusikern och prisbelönta kantelevirtuosen Maija Kauhanen.

Maija Kauhanen (f. 1986) kombinerar finsk och karelsk musiktradition med moderna inslag och spelar både traditionell kantelemusik och eget material. Hennes specialitet är den sällsynta s.k. Saarijärvikantele, som man spelar med en träpinne. Starkt sjungande, hjärtskärande historier, grov kanteleklang och det samtidigt spelade slagverket kombinerad med moderna technorytmer skapar en unik stämning och ljudvärld.

Maija Kauhanen har studerat folkmusik i Sibelius-Akademin i Helsingfors och vunnit bl.a. den internationella kanteletävlingen 2011 och kom samma år på andraplats i den nordiska spelmanstävlingen i Sälen. Idag medverkar hon i flera internationella musikprojekt runt om i världen.

www.maijakauhanen.com