20 Apr - 24 Apr

Ny finsk film på zita och på turné: Udda vänner (Saattokeikka)

Finlandsinstitutet visar ny finsk film på Zita Folkets Bio, Birger Jarlsgatan 37. För biljetter ring 08-23 20 20 eller gå in på www.zita.se (80 kr). Obs! Bokade biljetter ska hämtas ut senast dagen innan föreställningen. Icke uthämtade biljetter släpps åter till försäljning på föreställningsdagen.
Filmerna går även på turné i Sverige, läs mer nedan.

Torsdag 20 april 2017 kl. 18.30, söndag 23 april kl. 14.00, måndag 24 april kl. 18.30

Udda vänner (Saattokeikka, 2017)

Kamal är en 17-årig kille som är oändligt trött på livet i Finland. Han drömmer om att flytta till sin pappa i Nairobi. Det är bara det att han varken har ett jobb eller pengar för en flygbiljett. Men så råkar han träffa Lasse, en gammal och lite trångsynt man som är trött på livet och vill bara åka till sommarstugan för att vara i fred. Lasse tror att Kamal är myndig och honom en bra lön om han bara kan köra Lasse till stugan, men de måste åka direkt. Resan blir ett överraskande äventyr för båda två.

Genre: Dramakomedi, Road movie

Regi: Samuli Valkama

Längd: 78 min

Språk: finska med svensk textning

Filmen visas inom ramen för Ny finsk film-turnén också på Bio Röda Kvarn (Borås)Bio Rio (Eskilstuna)Bio Roy (Göteborg), Folkets hus Fagersta, Folkets Bio Luleå, Panora (Malmö), Cnema (Norrköping), Folkets Bio Biokällan (Märsta), Bio 3an (Piteå)SurahammarBio Odeon (Skövde), Folkets Bio UmeåElektra Folkets Bio (Västerås) och Bio Roxy (Örebro).

Intresserad av finsk film? Följ oss på Facebook, Instagram och på Twitter!