25 Apr - 31 Maj

OPEN CALL för vårens 2019 utställningar

Ansökningstid 25/4–31/5 2018.

Finlandsinstitutets galleri är ett konstgalleri för samtidskonst vid Finlands kulturinstitut i centrala Stockholm. Galleriet presenterar finländsk samtidskonst och -formgivning för den lokala svenska publiken. Utställningsverksamheten i galleriet är en del av Finlandsinstitutets mångsidiga program.

Vi söker nu två utställningar via OPEN CALL till våren 2019, för tidsperioderna mars-april och maj-juni. Med den öppna ansökningsprocessen vill vi förstärka vårt intressanta utställningsprogram, stödja internationaliseringen av de finländska konstnärerna samt besvara den stora efterfrågan av kostnadsfria gallerier. Vi önskar oss förslag av hög kvalitet från alla former av samtidskonst. De sökande bör vara professionella konstnärer som har en tydlig koppling eller relation till Finland.

I valet av utställningen betonas konstnärens och utställningens aktualitet, relevans för helheten av vårt utställningsprogram samt innehåll och teknik på hög nivå. Finlandsinstitutets galleri har en unik ställning mellan samtidskonstfälten i Finland och Sverige. Med vår utställningsverksamhet stärker vi det nordiska samarbetet och uppmuntrar de finländska konstnärerna att skapa kontakter i Stockholm.

Ladda ner ansökningsinformation här!

(This PDF-file contains application instructions also in English!)

OPEN CALL på Facebook
Finlandsinstitutets galleri på Instagram
Bekanta dig med våra tidigare utställningar (galleriet, biblioteket och utställningsverksamhet utanför huset)

Mer information om ansökning:
Institutets programansvarig Hilla Tuominen
hilla.tuominen@finlandsinstitutet.se
+46 73 617 1203

Tietoa avoimesta hausta suomeksi