16 mar - 15 jun

Program inställt p g a coronaviruset

Bästa publik,

Coronaviruset spridning påverkar nu oss alla, inte minst kulturlivet. Ambitionen att hejda virusets spridning är vårt gemensamma ansvar och kommer också att direkt påverka vår verksamhet.

Såväl det finska utrikesministeriet som det svenska utrikesdepartementet har rekommenderat oss att avstå från utlandsresor som inte är helt nödvändiga fram till mitten av april, vilket betyder att vårens program i huvudsak är inställt, däribland Finntastic Festival den 18 april.

Undantagen är följande:

Galleriet:
Vi har beslutat att hålla galleriet och Wild at Heart-utställningen stängd från och med imorgon 18/3 och tillsvidare.
Vårens andra utställning Share the fantasy kommer sannolikt att genomföras våren 2021.

Kvällskurserna i finska:
Språkkurserna är tänkta att organiseras via distansundervisning så långt som möjligt.

Filmvisningarna:
Det är lokala biografer som är arrangörer för filmvisningarna, i de flesta fall Folkets Hus och Parker och Folkets Bio. Det är alltså biograferna själva som avgör om visningarna ska äga rum eller inte. Kolla därför hemsidan för din lokala biograf för besked om visningarna genomförs. I Stockholm finns informationen på zita.se

Biblioteket:
Biblioteket är stängt mellan 12/5 och 1/6 förutom 19/5, 26/5 och 27/5, då biblioteket har öppet med minskade öppettider (kl 12.00-13.00) och med reducerad tillgång till biblioteksservice. Vi rekommenderar istället våra låntagare att använda våra digitala tjänster, såsom e-böcker, e-ljudböcker och filmtjänsten Cineaster. Vi kommer självfallet inte att begära förseningsavgift för sen återlämning under den här perioden.
Såvida inte situationen förändras är bibliotekets personal på plats under de normala öppettiderna, tisdag-onsdag 11.00-18.00 samt fredag-lördag 11.00-15.00 för att svara på låntagarnas frågor, på 0854521208 eller bilbiotek@finlandsinstitutet.se

Jag beklagar verkligen att vi tvingats till det här steget. Ambitionen att stoppa spridning av Coronaviruset är något vi alla måste medverka till och vi kan bara hoppas att de nu införda åtgärderna ger resultat och att vi så snart som möjligt kan återgå till det normala.

Stockholm 16 mars 2020

Anders Eriksson
Direktör
Finlandsinstitutet